We krijgen er 80 betaalbare en energiezuinige huurappartementen bij in Breda

Goed nieuws: we krijgen er 80 betaalbare én energiezuinige huurappartementen in Breda bij! Dat zijn 80 van de 1.000 nieuwbouwwoningen waarvan de bouw het komende jaar start. Op 5 juni tekenden we hiervoor de definitieve overeenkomst met de Ontwikkelingscombinatie Nederlandse Bouwunie/Maas Jacobs. 

De woningen worden gebouwd op het terrein van de voormalige Nibb-it fabriek in Breda. Aan de rand van de wijk Tuinzigt, langs de Ettense Baan, komt de compleet nieuwe woonwijk Blossem met in totaal 600 woningen. Het gebied wordt de komende jaren flink aangepakt: Blossem wordt een wijk met een historisch, industrieel karakter in een parkomgeving waar je kunt wonen, sporten, ontmoeten en werken.

Vijf verdiepingen met tweekamerappartementen, duurzaam gebouwd

Het woongebouw dat WonenBreburg afneemt heeft 5 verdiepingen met tweekamerappartementen van gemiddeld ca. 57,5 m² GO. Dat zijn betaalbare woningen voor één of twee personen, van alle leeftijden. De appartementen zijn gasloos en worden met duurzaamheidsambitie BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) gebouwd. Ze krijgen allemaal zonnepanelen. En aan de rand van het project komt een parkeerhub met 48 vaste parkeerplaatsen voor huurders van WonenBreburg.

De bouw is gestart en we verwachten dat de appartementen eind 2025 klaar zijn.

Een nieuw thuis voor een hoop woningzoekenden

Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg: “We werken hard aan de start bouw binnen 12 maanden van meer dan 1.000 woningen in Breda en Tilburg. Hiermee kunnen we een hoop woningzoekenden een nieuw thuis bieden. Naast aantallen is de kwaliteit van het wonen ook heel belangrijk. Blossem is hier een prachtig voorbeeld van. Vooral de aandacht voor de openbare ruimte spreekt aan. We zijn heel blij straks 80 woningzoekenden in Blossem een nieuw thuis te kunnen bieden.”