WonenBreburg neemt 156 woningen over van Mooiland

Op 28 juni hebben we 156 woningen overgenomen van woningcorporatie Mooiland. Door de overdracht blijven de woningen beschikbaar als sociale huurwoningen.

Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg“We werken hard aan de uitbreiding van ons woningaanbod door woningen bij te bouwen. Maar het is ook belangrijk om bestaande woningen beschikbaar te houden als betaalbare huurwoningen om de vele woningzoekenden sneller aan een nieuw thuis te helpen. Door onze aanwezigheid in de wijken kunnen we nog meer betekenen voor de huurders en hun woonomgeving.”

Welkom nieuwe huurders
De bewoners van de overgenomen woningen uit Tilburg en Breda zijn geïnformeerd over de overname van Mooiland naar WonenBreburg. Zij krijgen de zekerheid dat de woningen goed beheerd en onderhouden worden. Deze week staat in het teken van het verwelkomen en kennismaken met onze nieuwe huurders!

Mooiland draagt woningen over aan Alwel, Laurentius en WonenBreburg
Totaal gaat het om 629 woningen. Doordat Mooiland verspreid zit over heel Nederland, is het voor hen moeilijk te weten wat er leeft en speelt in wijken. Dat is juist belangrijk voor huurders. Daarom draagt Mooiland de komende jaren de woningen die buiten hun kerngebied liggen over aan andere woningcorporaties. Het kerngebied van Mooiland ligt in Noordoost-Brabant en Gennep, Apeldoorn en Arnhem-Nijmegen.