#weekvanhethuren: Warme huissokken aan de voordeur

Bij ruim 130 huurders in Tilburg-Noord hangt deze donderdag een WonenBreburg-tasje aan de deur, met daarin twee paar warme huissokken. Eén voor zichzelf, en één paar om cadeau te geven. Zo verspreiden de buurtbeheerders in deze bijzondere tijden een beetje warmte.

“We gaan voor het verrassingseffect”, vertelt woonconsulent Anja van Zelst. Alle acht buurtbeheerders in Tilburg-Noord gaan donderdag langs de voordeuren en hangen willekeurig in totaal 136 tasjes aan de klinken. “Zo willen we onze huurders in het zonnetje zetten. Helaas moet dat dit jaar vanwege de coronamaatregelen zonder persoonlijk contact. En omdat de zon niet in een tasje past, hebben we iets anders bedacht om warmte door te geven”, lacht ze.

Buurtbeheerder Maike Elias hangt een tasje aan de voordeur van een van onze huurders

Sokken cadeau geven
In de tas vinden de huurders twee paar warme huissokken. Eén voor zichzelf, en één extra paar om door te geven aan een goede buur uit de straat of flat. “In het tasje stoppen we ook een brief en een antwoordenveloppe, omdat we graag horen aan wie iemand het tweede paar sokken cadeau geeft.”

Mooie verhalen
Dat kan aan die ene huurder zijn die altijd voor de buren klaarstaat of aan een buur die het moeilijk heeft. “Maar het is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met een buurman of -vrouw die je eigenlijk nog niet zo goed kent”, vindt Anja. “Wij hopen in elk geval op mooie reacties van onze huurders. De actie is geslaagd als deze sokken voor extra verbinding in de wijk zorgt. Bovendien leren wij ook weer van de verhalen die onze huurders met ons delen.”

Woonconsulent Anja van Zelst en buurtbeheerder Nancy Ben Jeddi

 

Wonen doen we samen. In een betaalbare woning, in een schone en veilige omgeving. Tijdens de Week van het Huren (5 t/m 10 oktober) komen de wijkteams in Breda en Tilburg daarom ‘corona-proof’ in actie. #wonendoenwesamen #weekvanhethuren