#weekvanhethuren: Kaartjesactie ‘Ik ben uw buurtbeheerder’

Zo’n honderd huurders in Tilburg West en de Tilburgse wijk Reeshof krijgen deze woensdag een kaartje van de buurtbeheerder in de bus. Om te laten weten: we zijn er ook voor u!

Buurtbeheerders hebben veel contact met slechts een kleine groep van onze huurders. Bewoners met een klacht over de woning of een melding over problemen in de wijk, weten ons goed te vinden. “Dat moet ook”, vindt woonconsulent Jeun Bronneberg. “Wij zijn er om te helpen en waar mogelijk problemen op te lossen.”

Met álle huurders contact
Gelukkig wonen de meeste huurders met veel plezier in onze woningen. Zij betalen ook netjes elke maand de huur en lossen hun eigen problemen op. “Met deze mensen hebben we daarom eigenlijk amper contact”, vertelt Jeun. “Daar willen we vandaag verandering in brengen.”

Want iedereen die bij WonenBreburg een woning huurt, heeft een buurtbeheerder die voor ze klaar staat, zegt Jeun. “Daarom ontstond het idee om huurders die we zelden spreken, te laten weten dat we er voor ze zijn. En dat we ze met veel plezier helpen als ze praktische vragen over de woning of woonomgeving hebben.” Zo’n vraag hoeft niet ingewikkeld of groot te zijn: ook wanneer het lampje in de brandgang kapot is of als u zich afvraagt hoe u het beste afval kunt scheiden in de containerruimte, helpen de buurtbeheerders graag.

Corona-proof
Elke buurtbeheerder van het wijkteam Tilburg West stopt daarom deze woensdag een kaartje in de bus bij minimaal tien huurders. “We bellen bewust niet aan, vanwege de coronamaatregelen beperken we het persoonlijke contact”, legt Jeun uit. “Normaalgesproken zouden we juist willen dat iedereen achter de voordeur vandaan komt, om elkaar te ontmoeten. Dat is nu precies niet de bedoeling, daarom kiezen we voor deze opzet. De actie is geslaagd als zo’n tien procent van de huurders reageert op ons bericht met ideeën, opmerkingen of een vraag. Dat is voor ons heel waardevol!”

Buurtbeheerder Gui Goedhart stopt een kaartje in de bus:

En andere buurtbeheerders zijn ook druk bezig met kaarten in de bus stoppen:

Wonen doen we samen. In een betaalbare woning, in een schone en veilige omgeving. Tijdens de Week van het Huren (5 t/m 10 oktober) komen de wijkteams in Breda en Tilburg daarom ‘corona-proof’ in actie. #wonendoenwesamen #weekvanhethuren