“Alles hier heeft een verhaal”

Annalies (69) en Harrie (70) Bertens wonen al jaren aan de Berkenrodelaan in Tilburg. Het huis hangt vol herinneringen aan vroeger of aan de vele vakanties op Texel. In hun uitgebouwde tuinkamer zit het stel het liefst, vertelt Annalies: "Daar proef ik de sfeer van buiten."

Sinds 2012 woont het stel samen in de Reeshof. Samen pakten ze het hele huis aan: een nieuwe keuken, aangebouwde tuinkamer en een moderne badkamer met inloopdouche. In overleg met WonenBreburg kwamen er zonnepanelen op het dak. “Voor een klein bedrag per maand hebben we alle stroom die we nodig hebben. Dat is heel fijn in deze dure tijden”, zegt Annalies.

Een stukje Texel in Tilburg
Naast duurzaam is het huis ook gezellig ingericht. Vooral de tuinkamer is de grote trots van het stel. Overal hangen schilderijen, souvenirs en decoratie. “Alles hier heeft een verhaal”, vertelt Harrie. “Vrienden van ons hebben een caravan op Texel en wij komen daar regelmatig. Wanneer we weer naar huis gaan, nemen we altijd een souvenir mee als aandenken. Dat hangen we dan hier op. Het brengt ons terug naar de fijne vakanties op het eiland.”

Liefde voor Volkswagen
Iets anders dat opvalt in het huis: de vele Volkswagen-busjes. Van de schutting tot boven de televisie hangen kleurrijke magneten of borden van de bekende bus. “Dat doet ons denken aan vroeger”, legt Annalies uit. “Toen was Volkswagen dé auto en dat is bij ons blijven hangen. Er is zelfs een schilderij voor onze bruiloft gemaakt waar we in een
Volkswagenbus zitten.”

Je huis een thuis
“Het is hier binnen nu helemaal naar onze zin”, vindt Harrie. “Alles wat we wilden verbouwen, mocht gelukkig van WonenBreburg omdat het huis er beter van werd. En nu hebben we eigenlijk alles. Het hele huis staat vol persoonlijke herinneringen. Aan goede, maar ook aan slechte tijden. Want dat maakt van je huis een thuis.”