Nieuwe regels verkoop sociale huurwoningen

Vanaf 1 juli 2024 krijgen huurders van een sociale huurwoning van een woningcorporatie voorrang bij de aankoop van een sociale huurwoning in hun woonplaats. Deze voorrang geldt voor een periode van 4 weken. Dit geldt alleen voor eengezinswoningen.

Voorrang bij aankoop van een sociale huurwoning
Vanaf 1 juli hebben huurders van een sociale huurwoning meer kans om een eigen woning te kopen. De vrijkomende sociale huurwoning kan dan weer verhuurd worden aan iemand anders die een woning zoekt.

Wie krijgt voorrang bij koop?
Huur je een sociale huurwoning van een woningcorporatie, dan krijg je voorrang bij de koop. Dit geldt niet voor huurders van vrije sector woningen of particuliere huurwoningen.

Voorrang is plaatsgebonden
De voorrang geldt alleen in de gemeente waar je nu woont. Woon je bijvoorbeeld in Tilburg of Breda dan krijg je voorrang op sociale huurwoningen die in Tilburg of Breda te koop worden aangeboden door de woningcorporaties.

Welke woningen vallen onder de voorrangsregeling?
Niet alle sociale huurwoningen worden verkocht. Alleen eengezinswoningen die zijn aangewezen voor verkoop vallen onder deze regeling.

Voorrang geldt voor de eerste 4 weken
De voorrangsregeling geldt in de eerste 4 weken nadat een woning te koop is aangeboden. Deze woningen worden geadverteerd op www.corpowonen.nl en www.funda.nl. In de beschrijving van de woning staat vermeld of de voorrangsregeling van toepassing is. Als je interesse hebt, kun je reageren. Jouw gegevens worden dan doorgestuurd naar de afdeling Verkoop, die je verder informeert. Na 4 weken vervalt de voorrangsregeling.

Heb je vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Verkoop via (013) 583 35 40 of infoverkoop@wonenbreburg.nl.