Team Tira Mi Su is er voor Tilburgse gezinnen

Zeven jaar geleden besloot Antonietta spullen voor anderen in te zamelen. Ze wilde zich graag inzetten voor gezinnen en buurtbewoners die het hard nodig hebben. Wat begon in haar eigen huiskamer, groeide uit tot een duurzaam en succesvol inzamelpunt. Het initiatief wordt ondersteund door ContourdeTwern en WonenBreburg.

Dit verhaal komt uit Venster 51.

Van schoen tot schooltas

Samen met drie vaste teamleden en twee vrijwilligers helpt Antonietta kinderen, tieners en volwassenen aan kleding en meer. “Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben het”, vertelt Antonietta. “Van schoenen tot spelletjes en van fietsen tot meubels. Voor grotere spullen, zoals een wasmachine of bankstel, brengen we mensen via Facebook in contact met elkaar. We organiseren ook regelmatig markten en eens per jaar een speelgoedmarkt.”

Strijd tegen eenzaamheid

Met haar initiatief strijdt Antonietta tegen armoede, maar ook tegen eenzaamheid in de wijk. “Geldgebrek kan ervoor zorgen dat mensen zich eenzaam voelen. Tijdens ons koffie-inloopmoment kunnen ze hun verhaal kwijt. We bieden ze een luisterend oor, een stukje geborgenheid. Dat maakt veel verschil.”

Buurtbewoners

In al die jaren heeft Antonietta’s team al heel wat gezinnen geholpen. “Mensen zijn heel dankbaar. Vaak schamen ze zich, moeten ze toch eerst een drempel over. Maar als ze dan eenmaal hier zijn, zien ze dat wij ook gewoon buurtbewoners zijn.” “WonenBreburg stelt de ruimte beschikbaar en buurtbeheerder Maike Elias zet zich enorm voor ons in. Ook buurtondersteuner en sociaal werker Mariet van de Laar, van ContourdeTwern, maakt zich hard voor ons. Zonder hen was dit niet mogelijk. Ik ben heel blij met deze samenwerking. Het geeft veel voldoening om mensen zo te kunnen helpen.”

Spullen afhalen of doneren?

Iedere dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur en donderdagmorgen van 11.00 tot 12.30 uur is er een koffie-inloopmoment samen met ContourdeTwern. Op dinsdagmiddag is er voor kinderen de speelbus van R-Play aanwezig. Kom je liever op een ander moment langs? Kijk op www.facebook.com/tiramisudesignedtohelpyou/ voor de actuele openingstijden of app Antonietta via 06 38 53 88 43. Je vindt Tira Mi Su in de Sibeliusstraat, naast garagebox 377.