Tips voor de koude dagen

De dagen worden korter en kouder. Langzaamaan gaan we naar de winter. Deze week gaat het 's nachts al vriezen. WonenBreburg heeft enkele tips voor u voor als de vorst in ons land is. 

Profiteer van de vrieskou!
Huisstofmijt is een onzichtbaar klein beestje dat in huisstoffen leeft. Denk aan de knuffels van uw (klein)kinderen, de sierkussentjes op de bank of bijvoorbeeld het dekbed. Hang dit alles als het vriest één dagje buiten aan de waslijn en de huisstofmijt is verleden tijd!

Thermostaat: maximaal op 20 graden
Als het vriest, blijft het verleidelijk om de thermostaat naar standje sauna te draaien. Denk aan uw portemonnee en bespaar in de wintermaanden op uw energiekosten. Trek een warme trui aan als u het koud heeft, voordat u de verwarming hoger zet. Kruip onder een dekentje op de bank en steek uw voeten in warme pantoffels. 20 graden is een aangename temperatuur als u stil zit. Maar bent u bezig? Dan is 19 graden warm genoeg!

Warm kleedje
Heeft u last van koude voeten in de winter? Als dikke sokken en sloffen niet helpen, kunt u overwegen een mooi vloerkleed aan te schaffen. Dat hoeft niet duur te zijn: bij woonwinkels zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar. Een kleed is warmer dan tegels of laminaat en werkt isolerend. Bovendien is het een leuk accessoire in uw woning ’s winters. Houd er rekening mee, dat een vloerkleed op vloerverwarming de warmte juist kan tegenhouden. En let op: zorg dat een kleed niet kan wegschuiven waardoor u kunt vallen.

Help de de koelkast en vriezer een handje
Als het vriest, kunt u de koelkast een handje helpen om energie én geld te besparen. Vul lege potjes voor de helft met water, zet ze een nachtje buiten en plaats de bevroren potjes in de koelkast. Dan hoeft de koelkast minder energie te gebruiken om te koelen. Ook slim: haal de vriezer leeg en zet de etenswaren buiten. Als het vriest hoeft u niet bang te zijn dat dit ontdooit. Dat geeft u de tijd om de vriezer schoon te maken, want ijs in de vriezer slurpt energie en kost dus geld…