“We hebben hier alles wat we nodig hebben”

Ton (73) en Nel (72) van Gerwen wonen al ruim tien jaar met veel plezier aan de Vincentiusstraat in Tilburg. Met een gezellig ingericht appartement, een ruim balkon en alle voorzieningen op loopafstand, zit het stel hier goed op hun plek. "Wij willen hier niet meer weg", vertelt Nel enthousiast.

Tien jaar geleden verhuisden Ton en Nel van de wijk Jeruzalem naar de Vincentiusstraat. Om het helemaal naar hun wens te maken, wilden ze het appartement eerst flink onder handen nemen: stuken, schilderen, een nieuwe vloer. “We wilden graag een tegelvloer. Eigenlijk mocht het niet, omdat je te maken hebt met onderburen”, vertelt Ton, die vroeger werkte als tegelzetter. “Maar wij wonen op de eerste verdieping, boven de hal. Dus we hebben geen onderburen. In goed overleg met WonenBreburg ligt er nu toch een tegelvloer.”

De krant delen met de buren
Nel vult aan: “De eerste maanden zagen we onze buurtbewoners weinig. Er stonden wel machines buiten, want met verbouwen krijg je rommel. De buurtbewoners zullen wel gedacht hebben: wat voor herrieschoppers komen hier wonen? Dat is gelukkig helemaal goed gekomen. We hebben leuke contacten met andere buurtbewoners. Met een aantal buren delen we zelfs de krant.” Later verbouwden ze ook nog de badkamer. “We hadden een ligbad, maar we gebruikten hem allebei niet. Nu hebben we een ruime inloopdouche in de badkamer en ook nog genoeg ruimte voor de wasmachine”, vertelt Ton trots.

Altijd een fijn balkonuitzicht
Drie maanden per jaar overwinteren Ton en Nel in Spanje. Vanaf hun Spaanse balkon hebben ze een prachtig uitzicht over het strand. Vanaf het balkon in Tilburg zien ze geen zee, maar het is wel een plek waar ze vaak zitten. “We wandelen veel. Als we door de stad lopen pakken we regelmatig een terrasje, maar we zitten meestal net zo graag op ons eigen balkon. Koffie drinken, mensen kijken. We hebben hier zelfs de hele dag zon.”

Heerlijk wonen
Nel: “We hebben alles in de buurt: het centrum, de supermarkt, het Spoorpark. Natuurlijk hebben we weleens overlast van een feestje, maar dat weet je van tevoren als je in het centrum woont. We wonen hier heel fijn, we hebben hier alles wat we nodig hebben.”